27 november 2006

Väntans tider


Sitter nu i vår lägenhet, som bara känns så bra och hemma redan, och väntar på fåtöljer som vi har beställt. Ska bli väldigt roligt att se hur de kommer göra sig här i lyan.

Väntar också för fullt på att Caroline och Mattias bäse ska komma ut, den är redan två veckor försenad... Är så sugen på att köpa söta kläder till den och sånt. Men men, den kommer väl när den känner för det helt enkelt.

Helgen här i Jönköping har varit så bra. Är måttligt sugen på att återvända till Stockholm och Rissne imorgon, men tre veckor går väl hyffsat snabbt. Jobbet känns sisådär nu, är nog lite trött på att vara sjuksköterska. Det är så mycket ansvar som ibland känns övermäktigt. Min student stack dessutom mig rakt in i överarmen med en använd och blodig nål av misstag, såna saker som gör att man börjar fundera på vilket jobb man har och vilka risker som man utsätts för.

Min högsta dröm i nuläget skulle nog vara att sitta i en reception och vara allmänt trevlig och säga när folk kommer; Nej, han är på samanträde och kommer åter kl 13:00. Vill du lämna ett meddelande? Eller kanske vara mottagningssköterska och visa in patienterna på undersökningsrummet och dra fram sånt där papper på britsen och säga att doktorn kommer snart...

/Helena